Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Bericht van de Regimentscommandant zomer 2017

Beste regimentsgenoten,

De eerste helft van 2017 ligt al weer achter ons en er zijn al een aantal mensen met verlof vertrokken. We kunnen terugkijken op een aantal succesvolle evenementen. Ondanks de wat lagere opkomst door oefeningen en andere gelegenheden waren zowel het officiers- als het onderofficiersdiner weer als vanouds gezellige en goed bezochte gebeurtenissen. Het onderofficiersdiner kenmerkte zich dit jaar door de aanwezigheid van reeds lang uit het oog verloren collega’s. Het was goed om mannen zoals Oscar  en Menno  weer te zien en hun verhalen te horen. Dat oud-regimentsgenoten de weg naar onze bijeenkomsten vinden zijn positieve ontwikkelingen en mocht u zelf nog (oud)-collega’s kennen die wij al lang niet meer gezien hebben, stimuleer hen om bij een volgende gelegenheid ook weer van de partij te zijn.

Na twee keer is iets traditie, dat geldt ook voor de RPHO-buitenrit. Ook dit keer was de organisatie in handen van lkol Theo van de Krol en majoor Danny Dudart. Op uitgerekend Sint-Jorisdag, 23 april konden de ruiters van een mooie buitenrit genieten.  Zaterdag 10 juni vond de SFOR-reünie in Havelte plaats. Initieel bedoeld voor SFOR/IFOR 2 en SFOR 12 waren ook deelnemers aan andere missies welkom. Bij mijn afwezigheid heeft lkol Theo van de Krol als gastheer opgetreden. In zijn toespraak ging hij onder meer in op de situatie toen en de ontwikkelingen naar nu. Ook stond hij stil bij de collega’s van toen die ons inmiddels zijn ontvallen. Het feit dat er bij het officiële eindtijdstip van de reünie een groot aantal mensen aangaf nog niet naar huis te willen, illustreert dat het niet alleen gezellig was maar ook in een behoefte voorziet. Meerdere mensen hebben aangegeven dat een dergelijke reünie zo om de twee jaar goed zou zijn. Bij de laatste vergadering van het verenigingsbestuur is ook besproken om hier invulling aan te geven.

Het regiment was ook weer aanwezig tijdens de Nederlandse  Veteranendag. De co-locatie met het Regiment Huzaren van Boreel op het Malieveld werkt prima, en we hebben daar toch elk jaar weer aanloop van oud-regimentsgenoten. Zelf was ik te gast in Bovington (UK) bij het evenement van het Tank Museum. De Nederlandse cavalerie was er vorig jaar vertegenwoordigd met een Leopard 2A4 in RHPO-uitmonstering, dit jaar met een drietal historische verkenningsvoertuigen en een Leo2A4 onderstel. Opvallend was het grote aantal Nederlanders dat dit evenement bezoekt, maar ook van de Britse bezoekers aan dit volledig uitverkochte evenement kregen we veel positieve reacties.

Al heeft het gemis aan een staand element overduidelijk invloed op het aantal sociale gebeurtenissen, ze zijn er wel. Zo trad afgelopen zaterdag 22 juli wachtmeester der eerste klasse b.d.  Tim Kraus in het huwelijk met Laurie Welling. Voor deze gelegenheid had Tim toestemming om het atilla te mogen dragen. Een sabelwacht onder leiding van ritmeester Ronald Bouter met daarin onder meer twee regimentsadjudanten (onze eigen Marcel  Koster en adjudant Mike Helms van RHB) gaf de ceremonie op Kasteel Huis Bergh extra cachet. Tim en Laurie, vanaf deze plaats namens het regiment van harte proficiat met jullie huwelijk.

Tot slot wens ik iedereen een goed zomerverlof en vraag uiteraard aandacht voor de ALV van onze vereniging op 6 oktober, traditiegetrouw afgesloten met de BBQ. Opgave hiervoor via onze website. Het ga u allen goed en geniet van uw verlof!

Uw Regimentscommandant,

Corstiaan J.C.H. de Haan

Luitenant-kolonel der huzaren


U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Heeft u een account? Dan kunt u inloggen.