Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Leopard 2A6 verkocht

Op maandag 20 januari 2014 is om 15.30 uur in Den Haag het contract getekend voor de verkoop van 100 Leopard 2 A6 tanks. Het contract is ondertekend door onze Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Finse ambtgenoot Carl Haglund.

Naast de tanks zullen ook onderwijsleermiddelen, reservedelen, tooling, oefenmunitie en opleidingen worden geleverd. De tanks zullen in batches van 20 vanaf 2015 geleverd gaan worden. De opbrengsten van deze verkoop zullen, net als al de andere verkopen terug vloeien naar het Defensie budget. Hiermee kan Defensie dan weer andere investeringen doen.

Met deze deal is het grootse gedeelte van onze nog aanwezige tanks verkocht. Momenteel staan er nog 15 tanks in de verkoop. Deze zullen waarschijnlijk ook dit jaar nog verkocht gaan worden. Drie tanks, waaronder de Leopard 2A7 zijn al eerder verkocht aan Krauss-Maffei-Wegmann. Nederland zal uiteindelijk nog twee tanks overhouden die bestemd worden voor het Legermuseum en de Rekwisitiecommissie Koninklijke Landmacht.


U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Heeft u een account? Dan kunt u inloggen.