Bericht van de regimentsadjudant

Geplaatst op 13-01-2021  -  Categorie: Algemeen

Beste regimentsgenoten,

Allereerst de allerbeste wensen voor het jaar 2021 voor u en uw naasten. Het afgelopen jaar is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Helaas zijn, door de gevolgen van de pandemie, diverse evenementen niet doorgegaan waardoor we elkaar in deze periode niet fysiek hebben kunnen ontmoeten. Zo had ik heel graag het onderofficiersdiner willen organiseren, maar de richtlijnen vanuit het RIVM en de angst onder een aantal van u om besmet te raken, hebben mij genoodzaakt het besluit te nemen deze activiteit te annuleren. Gelukkig heeft het merendeel van u daar begrip voor getoond waarvoor nogmaals mijn dank. Daarnaast was het helaas ook niet mogelijk de algemene ledenvergadering met de bijbehorende traditionele BBQ te organiseren.

Op 20 november zijn in een korte ceremonie waarbij ik de eer had aanwezig te zijn het Regiment Huzaren van Sytzama, het Regiment Huzaren Prins van Oranje en het Regiment Huzaren Prins Alexander samengevoegd in het nieuw opgerichte Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia. Een grote verandering die vraagtekens oproept over wat er nu gebeurt met ons Regiment. Blijft ons regiment bestaan of gaan we nu alles vanuit het nieuwe Regiment regelen? Wat zijn de gevolgen voor ons Regiment? Wat zijn de gevolgen voor de onderofficieren? En zo zijn er meer vragen, vragen die ik ook zelf heb. Ik heb hierover in mijn kerstverlof nagedacht en ben voor mezelf tot het volgende besluit gekomen.

Tijdens het onderofficiersdiner in 2015 heb ik de functie van Regimentsadjudant overgenomen van onze voormalige Regimentsadjudant Willem Timmerman. Ik heb deze functie gedurende 6 jaar mogen vervullen waarbij voor mij de veteranendagen, Cavalerie dodenherdenkingen en het organiseren van de onderofficiersdiners de hoogtepunten waren. Verder heb ik het Regiment mogen vertegenwoordigen in het RAKA en bij diverse commando-overdrachten. Het is voor mij een grote eer geweest om deze functie te mogen vervullen.

Met pijn in mijn hart heb ik besloten om mijn functie van Regimentsadjudant neer te leggen. Grootste redenen hiervoor liggen in verandering van werkzaamheden in mijn huidige functie en een nieuwe functie in het verschiet. En het samenvoegen van de 3 Regimenten naar het nieuwe Regiment. Na goed overleg met onze Regimentscommandant zal op het moment van het inleveren van onze standaard van het Regiment Huzaren Prins van Oranje mijn functie stoppen. Met dit bericht wil ik u daarom hartelijk danken voor de samenwerking en het vertrouwen wat u mij de afgelopen 6 jaar heeft gegeven.

Ik wens u allen een gezond en fijn 2021 toe en hoop u in de nabije toekomst nog vaak te zien.

Met hartelijke huzarengroet,


Adjudant Marcel Koster
Regimentsadjudant Regiment Huzaren Prins van Oranje


Agenda

JUN
1
Reünie 59 TkBat

Reünie | Lkol Tonnetkazerne 't Harde

30 jaar na het opheffen van 59 Tankbataljon organiseert de Vereniging Regiment Huzaren Prins van ...

SEP
27
ALV RHPO

Evenement | BHK Amersfoort

Nadere informatie volgt.

 
Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.
 

 

Filmbeelden 42 Tkbat RHPO